Lăcaşe de cult

 
În comună însă există un singur lăcaş sfînt amplasat în satul Tohatin, biserica creştin-ortodoxă Sf. Cuvioasa Parascheva, construcţia căreia a început în anul 2003, iar începînd cu anul 2008 în cadrul bisericii construite au început să se petreacă slujbele besericeşti. La 21.11.2009 a fost sfinţită Sfânta Masă şi clopotele de către mitropolitul Vladimir cu ocazia sărbătorii închinată Sf. Arhangel Mihail şi Gavriil
 
Satul Tohatin sărbătoreşte Ziua Hramului la 27 octombrie – de sărbătoarea creştină ”Sf. Cuvioasa Parascheva” ocrotitoarea Moldovei.
 
Majoritatea locuitorilor comunei Tohatin peste 96% sunt creştini ortodocşi. Pe teritoriul comunei sunt adepţi şi a altor confesiuni religioase precum: cultul baptist, cultul adventist de ziua a 7-ea şi martorii lui Iehova.
 
Preot paroh – Rodion VRÂNCEAN
 
Lucrările de finisare a lăcaşului sfînt sunt încă în  proces de execuţie. La exteriorul bisericii sunt necesare lucrările de tencuială decorativă, iar în ogradă efectuarea lucrărilor de amenajare a teritoriului. În interiorul bisericii urmează a fi executate picturile pe pereţi.
 
Biserica încearcă să finiseze lucrările cu ajutorul oamenilor de bună credinţă.

Lasă un răspuns